Lekker naar Turkije

Krijg je hier ook vakantiekriebels van? Geef ze door op Twitter!

Op vakantie naar Turkije met Sunweb

Golfen en golven in Belek

Belek, Turkije

Belek is één van de vakantiebestemmingen in opkomst in Turkije. Het centrum is relatief klein en je vindt hier alle ingrediënten voor een ontspannen vakantie. Geen druk uitgaansleven, wel leuke restaurantjes en barretjes. Relax!

Het hele jaar aangenaam

Belek, TurkijeBelek ligt 30 km van Antalya en 30 km van Side. In de directe omgeving vind je veel natuur, wat deze bestemming extra aantrekkelijk maakt. Zo vind je er langs de kust ook duinen, begroeid met pijnbomen en eucalyptuswouden. En natuurlijk prachtige stranden. Naast deze stranden vormen ook de golfbanen een belangrijke trekpleister: golfliefhebbers komen graag naar Belek, omdat het klimaat er aangenaam is en je eigenlijk het hele jaar door kunt genieten van deze sport. In de zomer is Belek vooral in trek bij strandliefhebbers, waarbij de nadruk ligt op all-inclusive vakanties. Het lange zandstrand van Belek wordt onderbroken door duinen en pijnboombossen en nodigt uit om lekker languit te gaan.Belek, Turkije

Er op uit

Vanuit Belek kun je met een georganiseerde excursie of een huurauto de mooie omgeving verkennen. Zo kun je naar de Kursunlu watervallen, de antieke stad Perge of de oude stad Kaleiçi. Het vlakbij gelegen dorp Kadriye is een nationaal park, waar de beroemde caretta-caretta zeeschildpadden op het strand hun eieren leggen. Een aanrader is de bootexcursie over de Manavgat rivier. Belek, TurkijeVanuit de boot krijg je een goed beeld van de schitterende natuur en met een beetje geluk kom je onderweg deze caretta-caretta schildpadden tegen. Tenslotte zijn er ook excursies naar een authentieke hamam, een jeepsafari en meerdaagse excursies naar o.a. Pamukkale. En een bezoek aan het stadje Side mag ook niet ontbreken.


Voorproefje zien? Klik op deze afbeelding: