Lekker naar Turkije

Krijg je hier ook vakantiekriebels van? Geef ze door op Twitter!

Op vakantie naar Turkije met Sunweb

Kemer: groene dennenbossen, blauwe zee

Boot in Turkije

Kemer is een badplaats met charme. Mooie stranden en toch geen lelijke hoogbouw. Een aantrekkelijke bestemming voor een onbezorgde zonvakantie.

Voormalig vissersdorp

Kemer, zeeDe badplaats Kemer ligt 40 km ten westen van de stad Antalya. Op de achtergrond vind je het imposante Taurus gebergte en de combinatie van de bergen, de groene dennenbossen en de blauwe zee geven Kemer haar charme. Je vindt er prachtige stranden, heerlijke baaien en alle voorzieningen die je vakantie aangenaam zullen maken. En ook al is het voormalige vissersdorp in opkomst, is het er nog niet zo druk als in sommige andere Turkse badplaatsen. Turkije, marktKemer is een aanrader voor iedereen die een heerlijke zonvakantie wil combineren met mooie natuur en een bescheiden uitgaansleven. De plaats Kemer is een badplaats die nog niet is aangetast door moderne hoogbouw. Je vindt er tal van caféetjes, restaurants, winkeltjes, een jachthaven en een boulevard, waar een aangename sfeer heerst. Ook is er een leuke markt.

Er op uit

PhaselisVanuit Kemer kun je een aantal interessante archeologische bezienswaardigheden bezoeken, zoals Phaselis en Cirali, Met een jeepsafari kun je het prachtige Taurus gebergte verkennen en een bezoek aan een traditioneel Nomaden dorp laat je zien hoe de plaatselijke bevolking vroeger in twee werelden leefde: 's winters in de bergen, 's zomers aan de zee. Om zich te beschermen tegen overstromingen uit dit gebergte, bouwden de inwoners een 23 kilometer lange muur. Kemer is dan ook het Turkse woord voor muur. Wie nog meer te weten wil komen over het nomandenleven, kan ook een bezoek brengen aan het Yörükpark, een speciaal openluchtmuseum. Tenslotte is ook het Amfitheater van Aspendos een bezoek waard.


Voorproefje zien? Klik op deze afbeelding: