Lekker naar Turkije

Krijg je hier ook vakantiekriebels van? Geef ze door op Twitter!

Bodrum: witte huisjes, wirwar van steegjes

Castle of St. Peter in Bodrum, Turkey

Bodrum is volgens velen één van de mooiste vakantieplaatsen van Turkije. De oude stad met witte huizen, smalle straatjes en kleurrijke bloemen ademt nog een echte Turkse sfeer uit.

Winkelparadijs

Door de eigen jachthaven wordt Bodrum wel het Saint-Tropez van Turkije genoemd. Rond deze haven vind je een wirwar van straatjes en steegjes. De Cumhuriyet Caddesi is de belangrijkste straat. deze is autovrij en winkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Of het nu om een authentiek handgemaakt souvenir gaat of om een trendy mode-accessoire: je vindt hier en in de omliggende bazaarwijk alles wat je zoekt. Door de mondaine uitstraling, ligt het prijspeil in Bodrum wel wat hoger dan in andere steden aan de kust.

Burcht van St. Petrus

De stad wordt gedomineerd door een prachtige burcht, die dateert uit de Middeleeuwen en is gebouwd door de kruisvaarders, die hier in de 15e eeuw hun uitvalsbasis vonden. Je kunt deze Burcht van St. Petrus (of: Petronium) bezoeken en in de burcht vind je bovendien enkele musea. Aanrader is het Museum voor Onderwaterarcheologie, waar je de meest bijzondere vondsten uit de Turkse wateren kunt bewonderen.

Stranden van Bodrum

Bodrum, Turkije, strandVoor de mooiste stranden hoef je slechts 2 km te reizen. Tien minuten met de dolmus, het Turkse busje. Naar Gümbet, om precies te zijn. Dit gezellige plaatsje in een beschutte baai is uitgegroeid tot een watersportcentrum en uiteraard vind je hier veel cafés en restaurants. Gümbet heeft bovendien het mooiste strand van het schiereiland van Bodrum. Ook 's avonds is het er erg gezellig.

Uitzicht op Kos

Wanneer je in Bodrum bent, heb je een bijzonder uitzicht. Je ziet namelijk aan de horizon het bekende Griekse eiland Kos liggen. Een leuke bestemming voor een dagexcursie. Bezoek de hoofstad van het eiland met onder andere het Johannieterkasteel, bloemrijke parken, gezellige winkelstraatjes, talrijke monumenten en zandstranden.

Andere uitstapjes

Pamukkale, TurkijeVanuit Bodrum kun je tal van andere uitstapjes maken. Naar Karaada bijvoorbeeld, oftewel het Zwarte Eiland. Hier vind je thermale baden en ook de boottocht zelf is de moeite waard. Een andere heilzame en zeer indrukwekkende excursie is naar het bekende Pamukkale. Het water in de baden van deze kalkterrassen zou een geneeskrachtige werking hebben op de huid. Sowieso is Pamukkale een schitterend natuurverschijnsel: het staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een andere aandrader is de dagtocht die je kunt maken naar Dalyan.


Voorproefje zien? Klik op deze afbeelding: