Lekker naar Turkije

Krijg je hier ook vakantiekriebels van? Geef ze door op Twitter!

Kusadasi: stad met vele gezichten

Kusadasi, de haven

Eén van de bekendste vakantieplaatsen aan de Egeďsche Zee is Kusadasi. Je kunt hier vooral terecht voor een heerlijke zonvakantie, maar bedenk wel dat het er 's zomers erg druk kan zijn.

Goede uitvalsbasis

Kusadasi heeft de grootste haven van Turkije. Dit kun je merken aan de vele cruiseschepen die er aanmeren en aan de vele bedrijvigheid in en om de stad. Maar het is ook een stad die veel jongeren aantrekt, om er vakantie te vieren. Het is tegelijkertijd een goede uitvalsbasis voor wie van mooie natuur en oudheden houdt. Een stad met vele gezichten dus!

Kopen, kopen, kopen

winkelen in KusadasiAls je met de boot aankomt, belandt je al snel in de bazaarwijk. Een eldorado voor koopjesjagers, waar je voor weinig geld heel veel (namaak) merkkleding kunt kopen. De verkopers zijn slim en zodra ze horen uit welk land je komt, spreken ze je aan in het Nederlands. Als je hier tegen kunt, kun je hier echt geweldig winkelen.

Het leven van alledag

Wil je iets meer van het authentieke Kusadasi proeven, wurm je dan door de bazaarwijk heen naar boven. Daar ontdek je het leven van alledag. Je kunt zomaar getuige zijn van een Turkse bruiloft en in een theetuin kun je beslist niet met euro's betalen. Weer terug aan de kust, vind je het Duiveneiland, dat met een dam met het vasteland is verbonden. Je kunt hier een kleine, veertiende eeuwse burcht bekijken. Ook vind je bij de haven de Caravanserai, de Ottomaanse burcht van Kusadasi.

Kusadasi, Duiveneiland

Drukke stranden en rustige stranden

De stranden van Kusadasi mogen er zijn. Long Beach en Ladies Beach zijn de twee bekendste. Het kan er erg druk zijn. Wil je meer rust en bovendien een bijzondere ervaring, pak dan een busje (dolmus) naar het Kalamaki Park. In dit nationale park, 30 km ten zuiden van Kusadasi, vind je een aantal kleinere stranden, waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen en waar ook voorzieningen zijn.

Dagje Griekenland

Kusadasi, vertrek met de bootVanuit Kusadasi kan je een dagtocht maken naar het Griekse eiland Samos. De ferry vertrekt 's ochtends vroeg en brengt je in anderhalf tot twee uur naar Samos-Stad, ook wel Vathi genoemd. Een oud en gemoedelijk stadje, waar je weer een heel andere sfeer proeft in de Griekse caféetjes en taverna's en waar je ook heerlijk kunt shoppen. En uiteraard betaal je hier niet met Turkse lira's. Hou er tijdens je bezoek rekening mee dat de Grieken 's middags vaak een siësta houden, waardoor veel winkels gesloten zijn.


Voorproefje zien? Klik op deze afbeelding: