Lekker naar Turkije

Krijg je hier ook vakantiekriebels van? Geef ze door op Twitter!

Marmaris: witte huisjes in het groen

Marmaris

Als je de vele hotels en de drukte voor lief neemt, is Marmaris een mooie en schilderachtige stad, waar je je dag en nacht kunt vermaken.

Mooie baaien

De Turkse stad Marmaris heeft n van de grootste natuurlijke havens van de wereld en de eigen jachthaven is de grootste van Turkije. De stad van witte huisjes ligt te midden van met pijnbomen begroeide heuvels en tal van mooie baaien. Het toerisme profiteert hiervan, maar heeft wel voor een strook van 10 kilometer vol hotels en appartementen langs de zee gezorgd. Maar laten we het positief bekijken: er is dus volop keuze.

Actieve vakantie

Naast het bezoeken van vele oudheden, is Marmaris een prima plek voor een meer actieve zomervakantie. De keuze is reuze, van de bekende bananentochtjes tot paragliden en duiken. Ook kun je kiezen uit heel veel excursies. Met een paard of een jeep kun je de natuur en de nabijgelegen dorpjes bezoeken en van de prachtige natuur genieten. Ook Efeze en Pamukkele zijn prachtige excursiebestemmingen.

Cafe Society - Marmaris  Oude Stad

Nachtleven

Avonds komt Marmaris tot leven. Dat begint op de promenade langs de kust, waar je de vissersbootjes kunt zien dobberen. Je kunt vervolgens tot in de kleine uurtjes genieten van het nachtleven. Restaurants, bars, nachtclubs en discotheken vind je er in overvloed.

Dagje Rhodos

Als je in Marmaris met vakantie bent, is een excursie naar het Griekse eiland Rhodos d manier om ook iets van de Griekse sfeer te kunnen proeven. Je vaart naar de hoofdstad Rhodos-stad. Deze kent een modern en een oud deel. De oorspronkelijke kern van deze oude stad is omgeven door Middeleeuwse muren. De historische haven en het grote paleis en tal van opgravingen, runes, poorten, minaretten en paleizen zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Rhodos-stad. Je kunt er uiteraard ook goed winkelen en 's avonds laat is het er gezellig druk. Maar dan ben je a;s het goed is weer terug in Marmaris.

Er op uit

Jeep Safari in TurkijeVanuit Marmaris zijn er nog meer excursies mogelijk. Naar Efeze bijvoorbeeld, maar ook naar het beroemde Pamukkale. Een bijzondere belevenis is een safari met een zeescooter. Deze brengt je naar de mooiste plekken om te snorkelen. Ook is er een jeepsafari mogelijk, zodat je ook de mooie natuur in de omgeving kunt beleven. Tenslotte zijn er ook excursies naar het oude Kaunos en bijvoorbeeld naar een authentiek Turks bad.


Voorproefje zien? Klik op deze afbeelding: