Lekker naar Turkije

Krijg je hier ook vakantiekriebels van? Geef ze door op Twitter!

Tien goede redenen om te kiezen voor Turkije...

Turkish Coffee

Ga je op vakantie? Dan zijn er veel goede redenen voor Turkije te kiezen. Mocht je nog twijfelen, dan zetten we een aantal voordelen van een vakantie naar Turkije voor je op een rijtje:

1. De zon schijnt

De zon schijnt aan de Turkse Rivièra meer dan 300 dagen per jaar. Een zomervakantie naar Turkije heeft dus altijd zongarantie. En dat kun je niet voor elk Europees land zeggen! Maar wat voor weer het ook is: natuurlijk is Turkije het hele jaar door interessant. Alleen al een citytrip naar Istanbul moet je beslist eens meemaken.

2. Goedkope vakantiereizen

Reizen naar Turkije zijn relatief voordelig. Er is een groot aanbod van lastminutes en de prijzen voor vluchten en hotels liggen opmerkelijk laag.

Op vakantie naar Turkije met Sunweb

3. Voordelig verblijf

Ook tijdens je vakantie ben je goedkoop uit. Natuurlijk moet je altijd even opletten, en betaal je niet overal dezelfde prijzen, maar over het algemeen kun je voor weinig geld uit eten en je dagelijkse inkopen doen. En ga je shoppen, dan kun je voor weinig geld je hele garderobe bij elkaar kopen. En afdingen mag!

4. Een land vol traditie

Over winkelen gesproken: Turkije biedt je 1001 authentieke producten, die met elkaar voor een heel eigen Turkije-belevenis zorgen. Denk aan Turkse tapijten, Turkse muziek, Turkse kleden (kelims) en Turks fruit.

5. De heerlijkste stranden

Turkije heeft de mooiste stranden en het helderste water. Je kunt op veel plekken snorkelen en duiken en de stranden zijn vaak kilometers lang. En vanuit elke badplaats kun je de mooiste boottochten maken.

6. Alles voor cultuurliefhebbers

Ook liefhebbers van oudheden en cultuurgeschiedenis kunnen in Turkije hun hart ophalen. Denk aan een bezoek aan Efeze, één van de best bewaarde klassieke steden in het Middellandse Zeegebied.

7. Prachtige natuur

De natuur van Turkije is overweldigend. Prachtige nationale parken bieden een thuis aan vele diersoorten. Turkije heeft grootse bergen, meren, rotsformaties, waterstromen en canyons. Tijdens een rondreis door Turkije kom je het allemaal tegen.

8. Lekker eten

De Turkse keuken behoort tot de beste van de wereld. Maar vergeet ook de Turkse thee, Turkse koffie en het wereldberoemde Turks fruit niet.

9. Ontspannen vakantie

Het Turkse bad of hamam is een weldaad voor lichaam en geest. Turkije heeft dan ook alle ingrediënten voor een echte welness-vakantie.

10. Gastvrije mensen

Last-but-not-least noemen we de Turken zelf. Nergens anders vind je zoveel gastvrijheid en vriendelijkheid.

De dichter en filosoof Mevlana Roemi schreef ooit: "Come, come again, whoever you are, come! Heathen, fire worshipper or idolatrous, come! Come even if you broke your penitence a hundred times, Ours is the portal of hope, come as you are."

Deze wijsheid is tevens een uitnodiging: wie je ook bent, wat je ook bent: je bent welkom in Turkije.

Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.