Lekker naar Turkije

Snel naar:

Krijg je hier ook vakantiekriebels van? Geef ze door op Twitter!

Side: de mooiste mix van oud en nieuw

Side

Eén van de snelst groeiende vakantiebestemmingen van Turkije is Side. Het combineert de gezelligheid van een toeristische badplaats met een indrukwekkend aantal archeologische opgravingen in de stad.

Oude agora

Zonsondergang bij Side, TurkijeOp een klein schiereiland, 75 km ten oosten van Antalya ligt het prachtige Side. De oude ommuurde stad Side neemt je bijna vanzelf mee naar het verleden. Je vindt er de resten van de oude agora, de stadsmarkt en Romeinse baden tot en met de overblijfselen van een toilet met plaats voor 24 mensen. Plus de tempel van Apollo en Athena.

Wekelijkse markt

Maar terug naar het heden: ook voor de moderne toerist heeft Side alles in huis. Talloze restaurants, duizelingwekkend veel winkels en barretjes. Op zaterdag is naast de belangrijkste moskee in de oude stad de wekelijkse markt, waar je veel verse producten kunt kopen. 's Avonds is de stad voor een gedeelte autovrij en biedt Side alle ruimte voor het nachtleven.

Zandstranden

Side heeft aan beide kanten prachtige zandstranden. Het oostelijke strand heet het Sorgun strand, dat helemaal tot voorbij Alanya doorloopt. Een mooie wandeling vanuit de stad brengt je er heen. Je komt onderweg verschillende ruïnes tegen. Het westelijke strand is het Kemer strand, waar je mooi van de zonsondergang kunt genieten, maar waar het ook drukker is.

Excursies

Ook vanuit Side zijn diverse excursies de moeite waard. Zo kun je het beroemde Küprülu ravijn in het Taurus gebergte bezoeken, waar je zelfs kunt raften. Een andere excursie brengt je naar een aantal authentieke bergdorpen, waar je onder meer een dorpswoning en een Turks theehuis bezoekt. Ook een picknick is inbegrepen. Ook kun je met de boot naar de markt van Manavgat, om inkopen te doen en te genieten van een heerlijk boottochtje... En last-but-not-least raden we een bezoek aan de prachtige Kursunlu watervallen aan, waar je ook een mooie botanische tuin treft.


Voorproefje zien? Klik op deze afbeelding: