Lekker naar Turkije

Krijg je hier ook vakantiekriebels van? Geef ze door op Twitter!

Op vakantie naar Turkije met Sunweb

Kas: Turkije voor levensgenieters

DSCF5160

Het is een eind rijden vanaf het vliegveld, maar mede daardoor heeft Kas veel van haar charme behouden. Een bestemming voor echte levensgenieters.

Prachtige baai

De witte Ottomaanse huizen met houten balkonnetjes geven Kas een heel eigen karakter. Deze wirwar van straatjes met gezellige barretjes, winkeltjes en traditionele huizen is tegen een bergrug opgebouwd, en is beslist niet aangetast door massatoerisme. Hoe dat komt? Allereerst is het een eind rijden, of je nu vanaf het vliegveld van Antalya of of dat van Dalaman komt. Ook beschikt Kas niet over lange stranden. Maar die heb je hier niet nodig om tot rust te komen. Het plaatsje ligt bovendien aan een prachtige baai. En wil je toch naar het strand, dan pak je het taxibusje (dolmus) naar het nabij gelegen Kalkan of naar het iets verder gelegen Kaputas of Patara. ovendien heeft Kas een aantal zonneplateaus, zodat je toch lekker het water in kan.

Eldorado voor snorkelaars

Kas is omgeven door prachtige rotsgraven, uit de Lycische tijd. Je ziet ze als je omhoog kijkt, in de hoge bergen die het stadje omringen. Je kunt er als je wilt naar toe wandelen. Ook vind je bij Kas een oud Hellenistisch theater. Kas is verder een eldorado voor duikers en snorkelaars. Je kunt met de boot een bezoek brengen aan de verzonken stad van Kekova.

De verzonken stad van Kekova

De bisschop van Myra

Een andere bijzonderheid in de omgeving is het plaatsje Demre. Daar vlakbij ligt het oude Myra. Ken je de bisschop van Myra? Sinterklaas dus, de enige echte. Die kwam hier oorspronkelijk vandaan. De oude basiliek en een beeld van Sinterklaas met twee kindertjes aan zijn voeten herinnert hier nog aan.

Voorproefje zien? Klik op deze afbeelding: