Lekker naar Turkije

Krijg je hier ook vakantiekriebels van? Geef ze door op Twitter! Op vakantie naar Turkije met Sunweb

Ölüdeniz: beleef de 'blue lagoon' in Turkije

Oludeniz gezien door een paraglider

Volgens velen is dit één van de mooiste plekjes in Turkije. Ölüdeniz heeft een prachtig hagelwit strand, een azuurblauwe lagune en groene bergen. Een paradijs op aarde.

Belcekiz Beach

Ölüdeniz is deels een nationaal park, deels een eldorado voor toeristen die van een kleinschalige en rustige bestemming houden. Deze unieke combinatie maakt deze bestemming populair bij vakantiegangers. Het westelijk deel van het strand is een nationaal park, met veel vogels en andere dieren. De lagune met het daarachter gelegen Taurus gebergte vormt een prachtig plaatje. Niet voor niets is deze 'blue lagoon' één van de meest gefotografeerde plekjes in Turkije. Het oostelijk deel wordt Belcekiz Beach genoemd: hier en in de vallei hierachter vind je tal van hotelletjes en eetgelegenheden. Het centrum is klein, maar gezellig. Bij elkaar een heerlijke plek om je vakantie te vieren. En de stad Fethiye is vlakbij (14 km), iedere tien minuten vertrekt er een busje.

Mooie wandeling

Als je meer wilt dan alleen maar op het hagelwitte strand liggen, hebben we een wandeltip: vanaf het noorden van de lagune loopt een wandelpad naar het verlaten middeleeuwse dorp Kayaköy. Een wandeling van ongeveer anderhalf uur, waarbij het soms stevig klimmen is. Loop deze wandeling niet op het heetst van de dag en neem voldoende water mee. Als je in het dorp aankomt, zul je onder de indruk zijn van de verlaten sfeer. Bezoek ook het mooie kerkje met fresco's. En neem het er even van voor je weer terugwandelt. Want het verlaten dorp heeft gelukkig wel een aantal cafeetjes en winkeltjes.

Meer tips

Beach at sunsetVanaf de bergtop achter deze 'blue lagoon' kun je prachtig paragliden. Zelfs de wereldkampioenschappen worden op deze locatie gehouden. Je kunt met de boot naar één van de eilandjes voor de kust om te snorkelen. Een aanrader is de excursie naar de Vlinderkloof. Vanuit Ölüdeniz kun je met een dolmus (busje) in 10 minuten naar Hisaronu (een gezellige badplaats) en in een klein half uur naar Fethiye, een stad die je beslist moet bezoeken.


Voorproefje zien? Klik op deze afbeelding: