Lekker naar Turkije

Krijg je hier ook vakantiekriebels van? Geef ze door op Twitter!

Fethiye: tussen de bergen en de zee

Fethiye

Deze havenplaats kent geen stranden. Maar geen nood: die zijn in de buurt. Wat je er wel vindt, is een stad vol kleine straatjes, waar je thee kunt drinken in authentieke theehuizen, waar je je ogen uitkijkt op de kleurrijke bazaars en waar je 's avonds kunt flaneren over de boulevard.

Eindeloos winkelen

Winkelen in FethiyeJe vindt in Fethiye onder meer een Turks bad en een oude moskee. Daaromheen vind je eindeloos veel winkeltjes, waar je sieraden, leer, tapijten, kleding en souvenirs kunt komen. Vooral 's avonds is het hier erg gezellig. Op dinsdag wordt in Fethiye de weekmarkt gehouden.

Het strand van Calis

Fethiye bestaat uit twee delen: je hebt de oude stad en de nieuwe wijk, Calis. Calis heeft wel een mooi strand. Je vindt het op zo'n 5 km van het centrum en je kunt er gemakkelijk naar toe met een taxibusje (dolmus) of met een bootje. Op zondag is hier een gezellige markt.

De baai van Ölüdeniz

Wil je een echt prachtig strand, ga dan naar Ölüdeniz, dat prachtig ligt aan een baai omgeven door groene bergen. Je bent er vanuit Kusadasi in twintig minuten met de dolmus, maar je vindt hier ook accomodaties, zodat je hier prima je vakantie kunt vieren.

Oludeniz

Excursies vanuit Fethiye

De oude stad KayaköyVanuit Fethiye zijn veel interessante, amusante en indrukwekkende uitstapjes mogelijk. Naar de verlaten stad Kayaköy bijvoorbeeld. Ook kun je met de boot naar Dalyan, inclusief een modderbad en een bezoek aan de koningsgraven. Verder kun je een jeepsafari maken en natuurlijk zijn er diverse bootexcursies op zee.


Voorproefje zien? Klik op deze afbeelding: